YOUNG LEARNERS LESSON PLAN:

The Sandwich Celebrates its 250th Birthday

Format: PPP




Grade

Level:

ESL LEVEL MIDDLE SCHOOL OF SOUTH KOREA Ages 10-14

Subject:

ESL INSTRUCTION & CULTURAL LEARNING EVENTS FOR THE INTERMEDIATE CLASSROOM

Prepared By:

FOREIGN INSTRUCTOR OF ESL. DATE: May 18, 2012

LESSON NAME: THE SANDWICH CELEBRATES ITS 250TH BIRTHDAY



Overview & Purpose


Today we are going to use a lesson plan previously taught in Shanghai, China. The plan is to elicit daily conversation of student views on the English sandwich and other foods. This lesson plan will elicit the effective practices of creating ESL dialogue between South Korean students.


The students will learn about how to speak English more effectively. This will be useful in establishing proper pronunciation.

Education Standards Addressed


What state/county education standards that this lesson satisfies.




The sandwich is 250 years old this weekend and residents in the English town of Sandwich, where the bread meal was first eaten, are celebrating their culinary history. According to the town’s records the English nobleman Earl, John Montague first ordered a sandwich in 1762. It is reported he was playing cards with friends and wanted something he could eat without a knife and fork. He requested slices of beef between two pieces of bread, and so the sandwich was born. Montague chose to live in Sandwich over another port town, Portsmouth. Had he chosen the latter, we would be eating portsmouths today. It is perhaps a coincidence Sandwich is just a few kilometres from the town of Ham.



Lesson Plan Objectives

Teacher Guide

Student Guide

Materials & Notes

Objectives

(Specify skills/information that will be learned.)


  • STUDENTS WILL LEARN ABOUT THE HISTORY OF WESTERN FOODS LIKE SANDWICHES.

  • A CULTURAL EVENT OF AMERICAN AND UK SANDWICHES IS INTRODUCED FOR AGE GROUP 10-14 WHILE THERE WILL BE SOME INTERJECTING OF THEIR OWN SOUTH KOREAN FOODS

  • STUDENTS WILL COMPARE THEIR KOREAN FOODS LIST AND THE TOPIC LIST TO THEIR OWN

  • STUDENTS WILL SPEAK ALOUD ABOUT CULTURAL FOODS THAT ARE SIMILAR TO THOSE OF THE SAME AGE GROUP BUT FROM WESTERN CULTURES

  • STUDENTS DEVELOP SOME HISTORY OF ENGLISH TOWNS, (SANDWICH & HAM)

  • STUDENTS WILL DISCUSS TRAVELS TO FOREIGN COUNTRIES, IF APPLICABLE


FORMAT OF THE LESSON PLAN:


  • WELCOME STUDENTS

  • PRESENT ICE-BREAKER CONVERSATIONS & THE “2 MUFFINS DIALOGUE”

  • WRITE ON THE WHITEBOARD: “WHY IS THIS JOKE FUNNY”

  • SINGLE OUT ONE STUDENT TO RECITE HIS/HER JOKES TO THE CLASS

  • PASS OUT WORKSHEETS

  • DISCUSS WHAT “LINKING” IS AND HOW THE TEACHER WILL BE LISTENING FOR PROPER ENUNCIATION DURING PRONUNCIATION

  • DIVIDE STUDENTS INTO PAIRS TO WORK ON WORKSHEETS FOR 10 MINUTES

  • HAVE STUDENTS STAND BEFORE THE CLASS AND RECITE THEIR 10-MINUTE EVALUATION OF THEIR CULINARY HISTORIES

PHOTOS OF THE 250-YEAR-OLD BIRTHDAY SANDWICH (to be used for discussion)




Materials Needed


  • MARKERS

  • WHITEBOARD

  • LAPTOP w/VIDEO

  • PENCILS & PENS

  • HISTORY: SANDWICH THE TOWN

  • USA CULINARY LIST

  • SOUTH KOREA CULINARY LIST

  • USA HOLIDAYS LIST

  • SOUTH KOREAN HOLIDAYS LIST

  • USA CULTURE DVD

  • USA SONGS DVD

  • USA NEWS MEDIA

  • ARTICLE/TOWN OF SANDWICH

  • POWERPOINT PRESENTATION

  • SANDWICH TOWN PHOTOS

  • HAM TOWN PHOTOS

  • UK FOOD VIDEO FOR DISCUSSION

Information

(Give and/or demonstrate necessary information)


Articles & worksheets used were from Breaking News English and “The Sandwich Celebrates 250th Birthday”

Their were no textbooks offered in this lesson and students will be able to freely associate valued talk-time with their current knowledge of the news media

Verification

(Steps to check for student understanding)


Verification: Check for student understanding at these checkpoints: 1) after pronunciation, 2) after reciting topic words and 3) at recapping the lesson

Students must verify their knowledge of the lesson by passing the ORAL EXAMINATION at the end of the lesson.

Other Resources

(e.g. Web, books, etc.)


ESL FUN PODCAST – LEARNING ENGLISH THE FUN WAY

Activity

(Describe the independent activity to reinforce this lesson)



STUDENTS WILL TAKE HOME & READ, “The Sandwich Celebrates 250th Birthday”


EXTRA VIDEOS FOR THE NEXT SESSON: USA's “CHOPPED” FOOD SERIES ON THE USA FOOD NETWORK WHERE SANDWICHES ARE IN THE FOREFRONT

Summary

(Summarize the lesson in the next grid)

WHAT A WONDERFUL AND ECONOMICAL FINGER FOOD!

STUDENTS WERE FASCINATED OVER THE AMAZING EVENTS WHICH BIRTHED THE SANDWICH SUCH A LONG TIME AGO

Additional Notes




Part 1 – PRESENTATION

(10 MINUTES)

(warmup & ice breakers to elicit student talk)


Activity #1 (Ice Breaker & Fun in the Classroom)

(2 Muffins Dialogue from the website: www.StickyBall.com)





Part 2 – PRESENTATION & PRACTICE

(15 MINUTES)


Activity #2

(ask the class as a whole)


  1. Is “Two Muffins” a funny joke? Why is it funny? When was the first time that you enjoyed a muffin?

  2. What is a sandwich? What is your favorite sandwich? Why do you like this sandwich the most What is your #2 next best sandwich?

  3. Introduce the dialogue below & pair the students off so that they can sample a conversation between a waiter taking an order and the customer. Ask if the students understand the waiter's questions. Do the students know what a “starter” is? Ask the students to practice repeating the dialogue (3) times with their partners.



Dialogue for Dining at a Restaurant

(Eliciting)


Read this dialogue

Waiter: Hello, Can I help you?
Kim: Yes, I'd like to have some lunch.
Waiter: Would you like a starter?
Kim: Yes, I'd like a bowl of chicken soup, please.
Waiter: And what would you like for a main course?
Kim: I'd like a grilled cheese sandwich.
Waiter: Would you like anything to drink?
Kim: Yes, I'd like a glass of Coke, please.
Waiter... After Kim has her lunch.: Can I bring you anything else?
Kim: No thank you. Just the bill.
Waiter: Certainly.
Kim:I don't have my glasses. How much is the lunch?
Waiter: That's $6.75.
Kim: Here you are. Thank you very much.
Waiter: You're welcome. Have a good day.
Kim: Thank you, the same to you.

Notice how the waiter asks: What would you like? and Kim responds: I'd like ...

"Would like" is the polite form used when asking and requesting.



Ordering Food in a Restaurant


One of the most important tasks in English is ordering food when you go to a restaurant. There are basic forms and questions, as well food vocabulary that you can use in places where people speak English.

Take a look at this Menu

Starters

Chicken Soup

$2.50

Salad

$3.25

Sandwiches - Main Course

Ham and cheese

$3.50

Tuna

$3.00

Vegetarian

$4.00

Grilled Cheese

$2.50

Piece of Pizza

$2.50

Cheeseburger

$4.50

Hamburger deluxe

$5.00

Spaghetti

$5.50

Drinks

Coffee

$1.25

Tea

$1.25

Soft Drinks - Coke, Sprite, Root Beer, etc.

$1.75




Activity #3

PRACTICE

(15 MINUTES)


Open-ended question for the class: “Isn't it funny that the town of Sandwich is just a short distance from the town of Ham?”


WARM-UPS

1. SANDWICHES: Walk around the class and talk to other students about sandwiches. Change partners often. Sit with your first partner(s) and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

sandwich / residents / celebrating / culinary history / playing cards / port town / ancestor / contribution / fast food / roast beef / historic event / global food / bizarre

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. CULINARY HISTORY: Complete this table with your partner(s). Change partners and share what you wrote. Change and share again.

History of…

What we know

How to celebrate its birthday

pizza

 

 

French fries

 

 

pasta

 

 

kebabs

 

 

hamburgers

 

 

chocolate

 

 

4. QUALITY: Students A strongly believe the sandwich is a quality food; Students B strongly believe it isn’t.  Change partners again and talk about your conversations.

5. FAST FOOD: What’s the best? Rank these and share your rankings with your partner. Put the best at the top. Change partners and share your rankings again.

  • sandwiches

  • French fries

  • fried chicken

  • tacos

  • kebabs

  • hamburgers

  • falafel

  • pizza

6. BREAD: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word ‘bread’. Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.




Activity #4


PRODUCTION & PAIRWORK

(20 MINUTES)


The students continue to practice in teams the material in Worksheets #3 while focusing heavily on the topic words. The topic words are:





sandwich / residents / celebrating / culinary history / playing cards / port town / ancestor / contribution / fast food / roast beef / historic event / global food / bizarre



The students are called individually to the front of the class to recite either of the two short paragraphs on Worksheets #2 and #3.



Activity #5


PAIR WORKSHEETS


    1) The Towns of Sandwich & Ham Series: Introduce this series on DVD to the classroom

    2) Discuss the worksheets below & complete worksheet #1 together with the class

    3) Assign worksheets #2 & #3 for HOMEWORK





Student Talk-time:


The students will practice reciting 1-5 above while on the whiteboard the teacher will express the knowledge of linking and how acknowledging the value of listening to their own sounds while they are talking.


Student Q&A Grammar Rules Time:



Quick Grammar Checkpoints



A Thai student asked in a previous lesson: “What are the parts of speech in the English language?


Response:


There are nine, (9) parts of speech.


- Nouns

- Pronouns

- Verbs

- Prepositions

- Adverbs

- Adjectives

- Conjunctions

- Articles

- Interjections


Descriptions of each w/examples:


- Noun. A noun is a person, place, or thing. Ex. It's time to go back to the beach.


- Pronoun. A pronoun is a word that takes the place of a noun. He is a teacher.


- Verb. A verb is a word that supports action. I will be hitting the volleyball over the net.


- Preposition. Prepositions denote relationships between certain words in a sentence. My

swimsuit is on the clothesline.


- Adverb. An adverb modifies a verb, an adjective, or other adverbs. Let's go time traveling.


- Adjective. An adjective is a word that describes a noun or pronoun. She sang beautifully.


- Conjunction. Conjunctions join words together. They closed the beach and they closed the

mall.


- Article. An article is a word that precedes a noun. The ball floated out with the tide.


- Interjection. Interjection are used to express strong feeling or emotion. Strike!



Conclusion


The students learned about various types of sandwiches. They also learned about the historical context of British and American finger food.







WORKSHEET # 1 (Worksheets provided by: Breaking News English & Sean Banville)


BEFORE READING / LISTENING



WARM-UPS

1. SANDWICHES: Walk around the class and talk to other students about sandwiches. Change partners often. Sit with your first partner(s) and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

sandwich / residents / celebrating / culinary history / playing cards / port town / ancestor / contribution / fast food / roast beef / historic event / global food / bizarre

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. CULINARY HISTORY: Complete this table with your partner(s). Change partners and share what you wrote. Change and share again.

History of…

What we know

How to celebrate its birthday

pizza

 

 

French fries

 

 

pasta

 

 

kebabs

 

 

hamburgers

 

 

chocolate

 

 

4. QUALITY: Students A strongly believe the sandwich is a quality food; Students B strongly believe it isn’t.  Change partners again and talk about your conversations.

5. FAST FOOD: What’s the best? Rank these and share your rankings with your partner. Put the best at the top. Change partners and share your rankings again.

  • sandwiches

  • French fries

  • fried chicken

  • tacos

  • kebabs

  • hamburgers

  • falafel

  • pizza

6. BREAD: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word ‘bread’. Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.



BEFORE READING / LISTENING


1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

The sandwich is originally from an English town called Sandwich.

T / F

b.

The sandwich was invented by the personal chef of a king.

T / F

c.

The inventor of the sandwich wanted to eat it with a knife and fork.

T / F

d.

There is a town near Sandwich called Ham.

T / F

e.

A descendant of the sandwich inventor said his ancestor knew the sandwich would become a global phenomenon.

T / F

f.

The current Earl of Sandwich’s favourite filling is roast beef.

T / F

g.

The town of Sandwich has been rebuilt and is full of new buildings.

T / F

h.

A celebration organizer thinks its strange her town has such a history.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

residents

a.

last-mentioned

2

history

b.

generate

3.

ordered

c.

momentous

4.

latter

d.

background

5.

coincidence

e.

strange

6.

hosted

f.

locals

7.

ancestor

g.

gave

8.

spawn

h.

fluke

9.

historic

i.

forefather

10.

bizarre

j.

requested

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

residents in the

a.

history

2

celebrating their culinary

b.

two pieces of bread

3.

he was playing

c.

excited

4.

slices of beef between

d.

coincidence

5.

It is perhaps a

e.

of his ancestor

6.

hosted a celebratory

f.

English town of Sandwich

7.

in honour

g.

after us

8.

spawn a multi-

h.

cards with friends

9.

equally

i.

billion dollar industry

10.

be named

j.

lunch



WHILE READING / LISTENING


GAP FILL: Put the words into the gaps in the text.


The sandwich is 250 years old this weekend and (1) ____________ in the English town of Sandwich, where the bread meal was first eaten, are celebrating their (2) ____________ history. According to the town’s records the English nobleman Earl, John Montague (3) ____________ ordered a sandwich in 1762. It is reported he was playing cards with friends and wanted something he could eat without a knife and fork. He (4) ____________ slices of beef between two (5) ____________ of bread, and so the sandwich was born. Montague chose to live in Sandwich over another (6) ____________ town, Portsmouth. Had he chosen the (7) ____________, we would be eating portsmouths today. It is perhaps a (8) ____________ Sandwich is just a few kilometres from the town of Ham.

 

 

pieces
first
culinary
coincidence
port
residents
latter
requested

The 11th Earl of Sandwich, also (9) ____________ John Montagu, hosted a celebratory lunch in honour of his ancestor and his (10) ____________ to the global fast food industry. He told reporters: “My ancestor…could never have (11) ____________ that his simple invention would spawn a (12) ____________ -billion dollar industry, employing hundreds of thousands of people." He added: "My favourite sandwich is a traditional one - roast beef and hot horseradish on (13) ____________ baked bread.” Organisers of the celebrations are (14) ____________ excited about the historic event. Mandy Wilkins said: “The sandwich is a global food and Sandwich, our town, is just a little town full of medieval buildings. It's (15) ____________ that such an important food item should be named (16) ____________ us.”

 

 

equally
imagined
after
multi
named
bizarre
contribution
freshly



LISTENING – Listen and fill in the gaps


The sandwich is 250 years old this weekend _____________________ English town of Sandwich, where the bread meal was first eaten, are celebrating _____________________. According to the town’s records the English nobleman Earl, John Montague first ordered a sandwich in 1762. It is _____________________ cards with friends and wanted something he could eat without a knife and fork. He _____________________ beef between two pieces of bread, and so the sandwich was born. Montague chose to live in Sandwich over _____________________, Portsmouth. Had he chosen the latter, we would be eating portsmouths today. It is _____________________ Sandwich is just a few kilometres from the town of Ham.

The 11th Earl of Sandwich, also named John Montagu, _____________________ lunch in honour of his ancestor and his contribution to the global fast food industry. He told reporters: “My ancestor…could _____________________ that his simple invention would spawn a multi-billion dollar industry, employing hundreds of thousands of people." He added: "My favourite sandwich _____________________ - roast beef and hot horseradish on _____________________.” Organisers of the celebrations are _____________________ the historic event. Mandy Wilkins said: “The sandwich is a global food and Sandwich, our town, is just a little town full of medieval buildings. It's _____________________ an important food item should be named after us.”



AFTER READING / LISTENING


1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words ‘bread’ and ‘meal’.

bread

meal
 
 
 

  • Share your findings with your partners.

  • Make questions using the words you found.

  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.

  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?
4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.
5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • residents

  • records

  • cards

  • fork

  • latter

  • Ham

  • lunch

  • fast

  • simple

  • hundreds

  • excited

  • named



SANDWICHES SURVEY


Write five GOOD questions about sandwiches in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.
When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1
_____________

STUDENT 2
_____________

STUDENT 3
_____________

Q.1.
 

 

 

 

Q.2.
 

 

 

 

Q.3.
 

 

 

 

Q.4.
 

 

 

 

Q.5.
 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.

  • Make mini-presentations to other groups on your findings.



SANDWICHES DISCUSSION

STUDENT A’s QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word ‘sandwich’?

c)

What do you think of the sandwich being 250 years old?

d)

How much do you like sandwiches?

e)

How important are sandwiches in your life?

f)

What do you think of the history of how the sandwich got its name?

g)

Do you think the Earl of Sandwich was really the person who invented the sandwich?

h)

Is having the sandwich as part of a country’s culinary history something to be proud of?

i)

Many British people eat sandwiches every day. Could you?

j)

What do you think of the towns Ham and Sandwich being so close together?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B’s QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article?

b)

What three adjectives best describe this article?

c)

How much of a contribution is the sandwich to the global fast food industry?

d)

Is the sandwich more successful than the hamburger?

e)

What are your favourite sandwich fillings and why?

f)

Does your town have any famous food?

g)

What occasions are best to eat sandwiches?

h)

Do you prefer sandwiches with white or brown bread?

i)

Do you think there’s also a town somewhere called Hamburger or Pizza?

j)

What questions would you like to ask the 11th Earl of Sandwich?



LANGUAGE – MULTIPLE CHOICE

The sandwich is 250 years old this weekend and (1) ____ in the English town of Sandwich, where the bread meal was first eaten, are celebrating their (2) ____ history. According to the town’s (3) ____ the English nobleman Earl, John Montague first ordered a sandwich in 1762. It is reported he was playing cards with friends and wanted something he could eat without a knife and fork. He (4) ____ slices of beef between two pieces of bread, and so the sandwich was born. Montague chose to live in Sandwich (5) ____ another port town, Portsmouth. Had he chosen the (6) ____, we would be eating portsmouths today. It is perhaps a coincidence Sandwich is just a few kilometres from the town of Ham.

The 11th Earl of Sandwich, also named John Montagu, (7) ____ a celebratory lunch in honour of his ancestor and his contribution to the global fast food industry. He told reporters: “My ancestor…could never have imagined that his simple invention would (8) ____ a multi-billion dollar industry, employing hundreds of thousands of people." He added: "My favourite sandwich is a traditional one - roast beef and hot horseradish on (9) ____ baked bread.” Organisers of the celebrations are (10) ____ excited about the historic event. Mandy Wilkins said: “The sandwich is a global food and Sandwich, our town, is just a little town full of medieval buildings. It's         (11) ____ that such an important food item should be named (12) ____ us.”
Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

residents

(b)

residences

(c)

resides

(d)

resists

2.

(a)

military

(b)

culinary

(c)

equestrian

(d)

radical

3.

(a)

CDs

(b)

marks

(c)

records

(d)

bread

4.

(a)

reasoned

(b)

resonated

(c)

requited

(d)

requested

5.

(a)

in

(b)

under

(c)

on top of

(d)

over

6.

(a)

natter

(b)

batter

(c)

latter

(d)

hatter

7.

(a)

hosted

(b)

basted

(c)

fasted

(d)

roasted

8.

(a)

tadpole

(b)

spawn

(c)

embryo

(d)

egg

9.

(a)

freshness

(b)

refresher

(c)

freshly

(d)

freshen

10.

(a)

equally

(b)

equality

(c)

equaled

(d)

equals

11.

(a)

bazaar

(b)

souk

(c)

marketed

(d)

bizarre

12.

(a)

along

(b)

after

(c)

next

(d)

post



WRITING

Write about sandwiches for 10 minutes. Correct your partner’s paper.
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________



HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google’s search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about sandwiches. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. SANDWICHES: Make a poster about sandwiches. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. BIRTHDAY: Write a magazine article about the 250th birthday of the sandwich. Include imaginary interviews with someone who loves sandwiches and someone who doesn’t.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. LETTER: Write a letter to a sandwich expert. Ask him/her three questions about sandwiches. Give him/her three of your opinions on them. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.



ANSWERS

TRUE / FALSE:

a.

T

b.

F

c.

F

d.

T

e.

F

f.

T

g.

F

h.

T

SYNONYM MATCH:

1.

residents

a.

locals

2

history

b.

background

3.

ordered

c.

requested

4.

latter

d.

last-mentioned

5.

coincidence

e.

fluke

6.

hosted

f.

gave

7.

ancestor

g.

forefather

8.

spawn

h.

generate

9.

historic

i.

momentous

10.

bizarre

j.

strange

PHRASE MATCH:

1.

residents in the

a.

English town of Sandwich

2

celebrating their culinary

b.

history

3.

he was playing

c.

cards with friends

4.

slices of beef between

d.

two pieces of bread

5.

It is perhaps a

e.

coincidence

6.

hosted a celebratory

f.

lunch

7.

in honour

g.

of his ancestor

8.

spawn a multi-

h.

billion dollar industry

9.

equally

i.

excited

10.

be named

j.

after us

GAP FILL:

The sandwich celebrates 250th birthday

The sandwich is 250 years old this weekend and (1) residents in the English town of Sandwich, where the bread meal was first eaten, are celebrating their (2) culinary history. According to the town’s records the English nobleman Earl, John Montague (3) first ordered a sandwich in 1762. It is reported he was playing cards with friends and wanted something he could eat without a knife and fork. He (4) requested slices of beef between two (5) pieces of bread, and so the sandwich was born. Montague chose to live in Sandwich over another (6) port town, Portsmouth. Had he chosen the (7) latter, we would be eating portsmouths today. It is perhaps a (8) coincidence Sandwich is just a few kilometres from the town of Ham.

The 11th Earl of Sandwich, also (9) named John Montagu, hosted a celebratory lunch in honour of his ancestor and his (10) contribution to the global fast food industry. He told reporters: “My ancestor…could never have (11) imagined that his simple invention would spawn a (12) multi-billion dollar industry, employing hundreds of thousands of people." He added: "My favourite sandwich is a traditional one - roast beef and hot horseradish on (13) freshly baked bread.” Organisers of the celebrations are (14) equally excited about the historic event. Mandy Wilkins said: “The sandwich is a global food and Sandwich, our town, is just a little town full of medieval buildings. It's (15) bizarre that such an important food item should be named (16) after us.”
LANGUAGE WORK

1 - a

2 - b

3 - c

4 - d

5 - d

6 - c

7 - a

8 - b

9 - c

10 - a

11 - d

12 - b



 



BOARDWORK